Volkswagen

Volkswagen hos Bilkompani Kalmar

Form ska följa funktion och det vi gör ska vara innovativt, attraktivt och kvalitativt. Ledda av den övertygelsen skapar Volkswagen bilar där nytta, kraft, funktion och design kan samspela på ett ultimat sätt.

Att Volkswagen ställer höga krav på kvaliteten är ett välkänt faktum. Vi utmanar ständigt oss själva för att hitta nya innovativa lösningar som ytterligare kan förlänga bilarnas livslängd och öka känslan av kvalitet. Långa, hållbara garantitider och bra andrahandsvärden är tydliga tecken på att vi lyckats.

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt modell för dina behov.

Bygg din Volkswagen här.
Provkör och vinn bilen!

Provkör en Volkswagen och tävla om bilen

Du som provkör en bil under juli hos Volkswagen har chansen att kamma hem en bil för de yngsta värde 975:-. Vi drar vinnaren i början av augusti.

Lycka till och välkommen in till Bilkompani Kalmar, Volkswagen

En tusenlapp till Kalmar FF

Bilkompani Kalmar, Volkswagen skänker 1000 kr till Kalmar FF när du som medlem köper en Volkswagen.

App-Connect och Car-Net

Lär dig mer om våra tjänster - App-Connect och Car-Net

Volkswagen, Bilkompani Kalmar och Kalmar FF i nytt samarbete!

Inför säsongsstarten av Allsvenskan blir Volkswagen, Bilkompani Kalmar ny stolt samarbetspartner till Kalmar FF. Avtalet sträcker sig över tre år!

-Vi är stolta över att Volkswagen Bilkompani Kalmar går in ett långsiktigt samarbete med Kalmar FF. Volkswagen är en av världens största billeverantörer och det passar bra ihop med Kalmar FF som är en av Sveriges 10 största fotbollsföreningar och en av Sveriges 20 starkaste varumärken inom hela idrottssverige. En bra match helt enkelt, säger Anders Klevsand, Klubbdirektör Kalmar FF”

” – Kalmar FF har ett starkt samhällsengagemang som vi på Volkswagen Kalmar vill vara med och bidra till, säger Angeli Adolfsson försäljningschef på Volkswagen Bilkompani Kalmar.”

Mer uppgifter kring samarbetet hittar ni via pressreleasen nedan.

Pressrelease kff 2017-03-13

Volkswagen rivstartar 2017

– Golf fortsatt Sverigeetta

Volkswagen i Sverige följer upp ett framgångsrikt 2016 med en riktig rivstart av 2017. I januari registrerades 4 288 Volkswagen personbilar, vilket gav en marknadsandel på 18,4 procent. Golf, som var Sveriges mest sålda bil förra året, var etta också i januari 2017.

Världspremiär för uppdaterade Volkswagen Golf

Världspremiär för uppdaterade Volkswagen Golf

Volkswagen uppdaterar Golf – den mest framgångsrika modellen i företagets historia. Förutom nya motorer, förändrad design och nya förarassistanssystem har stort fokus lagts på infotainmentsystemen. Som första bilmodell i klassen kan toppversionen av infotainmentsystemen ”Discover Pro” manövreras med geststyrning. Med en 9,2″-skärm bildar den en konceptuell enhet tillsammans med den det digitala centralinstrumentet ”Active Info Display”, som också är ett nytt tillval för Golf.

Viktiga fakta – uppdateringen av Golf i korthet
  1. Världspremiär: Volkswagen uppdaterar Golf, Golf GTI, Golf GTE och Golf Sportscombi.
  2. Infotainmentsystemet ”Discover Pro” med geststyrning som är framtidens gränssnitt, erbjuds för första gången i klassen.
  3. Hela utbudet av infotainmentsystem förnyat med bland annat större pekskärmar.
  4. Utbudet av Car-Net online-tjänster har utökats: ”Guide & Inform” samt ”Security & Service” för modeller med navigationssystem.
  5. Förarassistenssystemen är utökade för första gången med bland annat Traffic Jam Assist och Emergency Assist.
  6. Ny generation av TSI bensinmotorer: 1,5 TSI Evo med bland annat aktiv cylinderstyrning (ACT) gör debut.
  7. Extra prestanda för Golf GTI: 245 hk.
  8. En nyutvecklad 7-stegad DSG-växellåda kommer efterhand att ersätta alla 6-stegade DSGväxellådor för Golf.
  9. Uppdaterad design med bland annat full-LED-bakljus, och flytande blinkers på toppversionen.
  10. LED-strålkastare ersätter alla Xenon-strålkastare.När försäljningen av nya Golf startar är lite oklart men håll koll på vår hemsida eller Facebook för mer information!Läs mer här >>
Avstamp för en ny Volkswagen-era

Avstamp för en ny Volkswagen-era − världspremiär för helt eldrivna I.D.

Med världspremiären för visionära I.D. på bilsalongen i Paris, stakar Volkswagen ut sin riktning för framtiden. I.D. är en högautomatiserad elbil som klarar 400 till 600 km på en laddning. Serieversionen av I.D., som är beräknad att lanseras 2020, kommer att kosta ungefär som en välutrustad dieseldriven Golf med jämförbar prestanda.

Men siktet är längre inställt än så för denna konceptbil: i läget ”I.D. Pilot” kör denna elbil sig själv, helt automatiskt. Serietillverkningen av den självkörande versionen är planerad till 2025. Volkswagen har också satt upp målet att sälja 1 miljon elbilar per år 2025. Tillverkningen av I.D. kommer att bidra starkt till detta mål under e-mobilitetens inledningsskede.

I.D. kombinerar eldrift med den digitalt uppkopplade världen och kan vid behov köra helt själv. Den visionära karaktären avspeglar sig i designen för morgondagens elbilar. Här är det individualitet som står i fokus: den är positiv, genuin och fascinerande att titta på.

Med sin innovativa design låter Volkswagen eldrift och helautomatisk körning – de faktorer som kommer att förändra mobiliteten totalt – skina igenom även invändigt. Här har den traditionella kupémiljön ersatts av en öppen lounge som fungerar som ett interaktivt och mångsidigt utrymme – ”Open Space”. Den generösa rymligheten och de intuitiva funktionerna gör att man upplever mobiliteten på ett helt nytt sätt.
id
Läs mer här >>

”Nobelprisnivå” − Tiguan bäst i test igen!

”Nobelprisnivå” − Tiguan bäst i test igen!

Nya Tiguan vinner ännu ett test. ”En av de mest kompletta bilar Motor har testat”, skriver tidningen Motor.

Om Nobelkommittén skulle instifta ett bilpris är Volkswagen Tiguan, BMW X1 och Kia Sportage tre troliga nomineringar, enligt Motor: ”Bilarna är mer än dugliga. Lasta mycket? Ja, visst! Dra släp? Givetvis! Hantera den oplogade vägen till fritidshuset? Inga problem! Långa och snabba motorvägsetapper? Gärna! Smidiga i staden? Ja!”

Efter att bilarna granskats i åtta tuffa ronder (Ekonomi, Motor, Körning, Komfort, Utrustning, Utrymme, Säkerhet och Miljö) utses Tiguan till bäst i test. Med rubriken ”Nobelprisnivå” motiverar tidningen sitt beslut så här:

”VW Tiguan övertygar med bra komfort, hög säkerhetsnivå, trevliga köregenskaper, viss ambitionsnivå när det gäller framkomlighet även på stökiga skogsvägar och allt till ett inte avskräckande pris. Med 34 poäng är Tiguan en av de mest kompletta bilar Motor har testat.”

Motor är en tidning från Motormännens Riksförbund och testet publiceras i nummer 7, 2016.

Resultat:

1. Volkswagen Tiguan 2,0 TDI 190 4MOTION GT R-Line, 34 poäng (av 40 möjliga)
2. Kia Sportage 2,0 CDTI GT-Line, 30 poäng
3. BMW X1 xDrive20d, 29 poäng

Passat Alltrack vinner familjebilstest

Passat Alltrack vinner familjebilstest

Bilmagasinet Auto motor & sport utser Passat Alltrack som testvinnare över Volvo V90, Audi A6 Avant, BMW 520d Touring, Mercedes E220d kombi och Volvo V70.

Det är i nummer 19 (utgivning 8 september) som Auto motor & sport ställer sex storlastande kombibilar mot varandra i ett omfattande test. Passat Alltrack går segrande ur striden och utses till bästa familjebil.

Här följer några citat från testet om Passat Alltrack:

”Den endast marginellt höjda Alltrack får höga betyg när vi tar testet vidare till körglädjesträckan. Karossen är stadig, trots extrahöjden och styrkänslan över medel.”

”Testets enda 5-poängare i ronden Sitta bak. Lång sits med stöd och skön skålning i ryggen.”

”Trivselfaktorn blir hög i denna informativa arbetshäst. Kalkylen för driftskostnad är toppen och där får Passat Alltrack full pott.”

”Antalet system för säkerhet man kan beställa till Passat är inget annat än imponerande.”

”Passat Alltrack vinner specialronden Familjebil”

”Passat är den överlägsna vinnaren när det kommer till att hålla hela familjen nöjd.”

”Det går inte att slå Passat på lika villkor”

Passat Alltrack vinner testet på 30 poäng, samma poäng som Audi A6, men tidningen skriver att: ”Vinst i familjeronden ger prisvärda Passat segerkransen!”

1. Passat Alltrack 2,0 TDI 190, 30 poäng
1. Audi A6 Avant 2,0 TDI q, 30 poäng
3. BMW 520d Touring XDrive, 29,5 poäng
3. Mercedes E220D kombi, 29,5 poäng
3. Volvo V90 D4, 29,5 poäng
6. Volvo V70 D4, 28,5 poäng

Bränsleförbrukning, blandad körning: 5,1 l/100 km. CO2-utsläpp: 135 g/km. Miljöklass: Euro 6. Rek cirkapris: från 332 200 kr.

Elföretaget som växlade om till elbil

Elföretaget som växlade om till elbil


Vilka är ni
?
MESAB är ett Elektrikerföretag som startade 1988. Ett familjeägt Ölandsföretag där andra generationen nu tar över.

Varför en elbil?
Självklart ska ett Elföretag ha Elbil. Vi har ambitionen att alltid ligga i framkant med all ny teknik inom just El, då känns det logiskt att vi även kör Elbil.

Vad hade ni för kravspecifikationer på elbilen?
Batteriernas räckvidd var viktig. Vi har tittat på elbilar ett tag, men inte riktigt känt att räckvidden på körsträckan varit varken tillräcklig eller rimlig i förhållande till prisbilden. Nu släppte Golf denna version med en räckvidd på 19 mil och dessutom till en bra prisnivå.

Varför föll ni för just Volkswagen?
Golf har alltid varit en populär bil med bra kvalitet. Designmässigt tycker jag att Golf har lyckats. Jag tycker om ledbelysningen och utformningen på framljusen, samt den diskreta blå ledstripningen inne i bilen. Givetvis valde jag blåa sömmar i samma färg som företagets logga.

Hur var premiärturen?
Glädjefylld. En riktig liten sportbil med mycket rolig teknik.


Bilen som en gång förändrade allt finns nu med eldrift. e-Golf är med andra ord exakt som en vanlig Golf, men helt utan avgaser och motorljud. Självklart är e-Golf riktigt körglad och byggd för både stads- och landsvägskörning med upp till 190 kilometers räckvidd.

Vill ni veta mer om våra miljöalternativ?
Kontakta oss på Volkswagen och Bilkompani Kalmar >>