Volkswagen E-Football Cup

Vilken dag det blev!

5 november gick Volkswagen E-fotball Cup av stapeln hos oss på Bilkompani Kalmar, Volkswagen.
Tack alla som var med!

T-Roc

Nu kan du beställa ny T-Roc

Volkswagen utökar nu sitt modellutbud med en nyutvecklad kompakt-SUV. Färgstarka T-Roc kombinerar en SUV:s egenskaper med smidigheten hos en kompakt halvkombi. T-Roc är nu beställningsbar på den svenska marknaden och förväntas bli en storsäljare i det växande segmentet.

Snabbfakta – nya T-Roc

 • Volkswagens SUV-offensiv: Nu kompletterar Volkswagen sitt SUV-utbud med kompakta T-Roc.
 • Uttrycksfull design: Nyskapande linjer, coupéliknande tak, markant bred front och välavvägda proportioner.
 • Automatiserad säkerhet: Stort utbud av förarassistanssystem – Front Assist med City Emergency Brake och fotgängarigenkänning samt Lane Assist är standard.
 • Digitaliserad och uppkopplad: Inglasade infotainmentsystem – nya generationen Active Info Display (tillval).
 • TSI- och TDI-motorer: Bränslesnåla, turboladdade motorer med en effekt från 115 till 190 hk.
 • 4MOTION plus DSG: De kraftfullaste motorerna är som standard utrustad med fyrhjulsdriften 4MOTION och en 7-stegad DSG-växellåda med dubbla kopplingar.
 • Optimalt paket tack vare MQB: Kompakt på utsidan, stor på insidan – denna 5-sitsiga SUV har ett av de största bagageutrymmena i klassen: hela 445 liter (lastad fram till 2:a sätesraden och upp till ryggstödens överkant).
 • Precis som man själv vill ha den: Kontrastfärgat tak och interiör med flera färgalternativ ger stora möjligheter till personlig anpassning.
 • Nu beställningsbar: T-Roc lanseras på den svenska marknaden preliminärt i januari 2018, men är redan nu beställningsbar.

Välkommen in så berättar vi mer!

Välkommen till framtiden.

Frankfurtsalongen: Volkswagen visar vägen mot bilens framtid.

 • Volkswagen-chefen Herbert Diess: ”Märket Volkswagen kommer att erbjuda 23 helt eldrivna modeller år 2025.”
 • Världspremiär för den vidareutvecklade I.D. CROZZ II
 • Publik premiär för nya T-Roc och T-Roc R-Line
 • Ny vridmomentstark Polo GTI fullbordar GTI-familjen
 • Uppdatering av Golf Sportsvan med bland annat Traffic Jam Assist och geststyrning

Volkswagen visar vägen mot framtiden vid den internationella bilsalongen IAA i Frankfurt, 12-14 september.

Tillsammans med världspremiären för vidareutvecklade I.D. CROZZ II − en nollutsläpps-SUV som kommer att gå i produktion år 2020 – presenteras tre andra nyheter som markerar Volkswagens breda modellprogram: TRoc, Polo GTI och uppdaterade Golf Sportsvan.

Bilder och vinnare från helgens aktiviteter

I söndags var vi från Bilkompani Kalmar, Volkswagen på plats på Kalmar Horse Show. En fantastisk dag med många trevliga människor. På plats fick vi chansen att vissa upp vårt bredda utbud av bilar plus tävla ut ett unikt hästtäcke.

Helgen/Dagens vinnare blev Hannelore Bjälefors. Stort grattis till dig!

  

Pålitlig, komfortabel och sportig.

Ny sportig och kraftfull design och mer självsäker än någonsin. Ett urval designpaket med stora möjligheter att göra bilen mer personlig. Nya Polo är uppgraderad även invändigt – nu erbjuder den avancerade instrumenteringen Active Info Display, ett förvaringsfack med sladdlös smartphoneladdning och nya infotainmentsystem med skärmar upp till åtta tum. Den avancerade tekniken märks bland annat i körassistanssystem som områdesövervakning Front Assist med fotgängarskydd Pedestrian Monitor, tillvalet döda-vinkeln sensor och parkeringshjälp genom tillvalet Park Assist. Och familjen växer: medan nya Polo beats speglar tidens puls, är GTI-versionen redo för de mer sportiga förarna.

Bilkompani Kalmar, Volkswagen skänker 1000 kr till Kalmar FF när du som medlem köper en Volkswagen.

Lär dig mer om våra tjänster - App-Connect och Car-Net

Inför säsongsstarten av Allsvenskan blir Volkswagen, Bilkompani Kalmar ny stolt samarbetspartner till Kalmar FF. Avtalet sträcker sig över tre år!

-Vi är stolta över att Volkswagen Bilkompani Kalmar går in ett långsiktigt samarbete med Kalmar FF. Volkswagen är en av världens största billeverantörer och det passar bra ihop med Kalmar FF som är en av Sveriges 10 största fotbollsföreningar och en av Sveriges 20 starkaste varumärken inom hela idrottssverige. En bra match helt enkelt, säger Anders Klevsand, Klubbdirektör Kalmar FF”

” – Kalmar FF har ett starkt samhällsengagemang som vi på Volkswagen Kalmar vill vara med och bidra till, säger Angeli Adolfsson försäljningschef på Volkswagen Bilkompani Kalmar.”

Mer uppgifter kring samarbetet hittar ni via pressreleasen nedan.

Pressrelease kff 2017-03-13

– Golf fortsatt Sverigeetta

Volkswagen i Sverige följer upp ett framgångsrikt 2016 med en riktig rivstart av 2017. I januari registrerades 4 288 Volkswagen personbilar, vilket gav en marknadsandel på 18,4 procent. Golf, som var Sveriges mest sålda bil förra året, var etta också i januari 2017.

Världspremiär för uppdaterade Volkswagen Golf

Volkswagen uppdaterar Golf – den mest framgångsrika modellen i företagets historia. Förutom nya motorer, förändrad design och nya förarassistanssystem har stort fokus lagts på infotainmentsystemen. Som första bilmodell i klassen kan toppversionen av infotainmentsystemen ”Discover Pro” manövreras med geststyrning. Med en 9,2″-skärm bildar den en konceptuell enhet tillsammans med den det digitala centralinstrumentet ”Active Info Display”, som också är ett nytt tillval för Golf.

VIKTIGA FAKTA – UPPDATERINGEN AV GOLF I KORTHET
 1. Världspremiär: Volkswagen uppdaterar Golf, Golf GTI, Golf GTE och Golf Sportscombi.
 2. Infotainmentsystemet ”Discover Pro” med geststyrning som är framtidens gränssnitt, erbjuds för första gången i klassen.
 3. Hela utbudet av infotainmentsystem förnyat med bland annat större pekskärmar.
 4. Utbudet av Car-Net online-tjänster har utökats: ”Guide & Inform” samt ”Security & Service” för modeller med navigationssystem.
 5. Förarassistenssystemen är utökade för första gången med bland annat Traffic Jam Assist och Emergency Assist.
 6. Ny generation av TSI bensinmotorer: 1,5 TSI Evo med bland annat aktiv cylinderstyrning (ACT) gör debut.
 7. Extra prestanda för Golf GTI: 245 hk.
 8. En nyutvecklad 7-stegad DSG-växellåda kommer efterhand att ersätta alla 6-stegade DSGväxellådor för Golf.
 9. Uppdaterad design med bland annat full-LED-bakljus, och flytande blinkers på toppversionen.
 10. LED-strålkastare ersätter alla Xenon-strålkastare.När försäljningen av nya Golf startar är lite oklart men håll koll på vår hemsida eller Facebook för mer information!Läs mer här >>

Avstamp för en ny Volkswagen-era − världspremiär för helt eldrivna I.D.

Med världspremiären för visionära I.D. på bilsalongen i Paris, stakar Volkswagen ut sin riktning för framtiden. I.D. är en högautomatiserad elbil som klarar 400 till 600 km på en laddning. Serieversionen av I.D., som är beräknad att lanseras 2020, kommer att kosta ungefär som en välutrustad dieseldriven Golf med jämförbar prestanda.

Men siktet är längre inställt än så för denna konceptbil: i läget ”I.D. Pilot” kör denna elbil sig själv, helt automatiskt. Serietillverkningen av den självkörande versionen är planerad till 2025. Volkswagen har också satt upp målet att sälja 1 miljon elbilar per år 2025. Tillverkningen av I.D. kommer att bidra starkt till detta mål under e-mobilitetens inledningsskede.

I.D. kombinerar eldrift med den digitalt uppkopplade världen och kan vid behov köra helt själv. Den visionära karaktären avspeglar sig i designen för morgondagens elbilar. Här är det individualitet som står i fokus: den är positiv, genuin och fascinerande att titta på.

Med sin innovativa design låter Volkswagen eldrift och helautomatisk körning – de faktorer som kommer att förändra mobiliteten totalt – skina igenom även invändigt. Här har den traditionella kupémiljön ersatts av en öppen lounge som fungerar som ett interaktivt och mångsidigt utrymme – ”Open Space”. Den generösa rymligheten och de intuitiva funktionerna gör att man upplever mobiliteten på ett helt nytt sätt.
id
Läs mer här >>

Volkswagen hos Bilkompani Kalmar

Form ska följa funktion och det vi gör ska vara innovativt, attraktivt och kvalitativt. Ledda av den övertygelsen skapar Volkswagen bilar där nytta, kraft, funktion och design kan samspela på ett ultimat sätt.

Att Volkswagen ställer höga krav på kvaliteten är ett välkänt faktum. Vi utmanar ständigt oss själva för att hitta nya innovativa lösningar som ytterligare kan förlänga bilarnas livslängd och öka känslan av kvalitet. Långa, hållbara garantitider och bra andrahandsvärden är tydliga tecken på att vi lyckats.

Kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt modell för dina behov.

Bygg din Volkswagen här.